Spektakulære PowerPoints

 

Det ligger i ordet POWER og POINT. Få dine poenger til å bli sett, forstått og husket. Nesten alle bruker PowerPoint. Det er lett å lage sider og lett og fylle dem. Det er lett å presentere for andre. Og veldig ofte brukes den i en møtesituasjon hvor en ønsker en reaksjon eller salg eller aksept. Fakta er at de aller fleste presentasjonene kunne enkelt blitt så mye bedre. PowerPoint handler om samspillet mellom det du viser og deg selv. Det er PowerPointen som skal utfylle deg. Støtte dine ord. Ikke omvendt. En vanlig feil er å overlesse sider med poenger, punkter og grafer. Overload av informasjon. De som ser på blir ofte “mett” og uoppmerksomme på deg. Da blir alt tyngre.

Vi i Bigwig vet hvordan en presentasjon skal fungere.

fornøyd kunde
Hilsen fra fornøyd kunde.

Hvordan den skal bygges opp i samspill med den som skal vise den. Dette handler også om dramaturgi i tillegg til design og fortellerteknikk.  Vi kan se på din presentasjon og sannsynligvis gjøre den bedre. Lettere å forstå. Mer målrettet og enklere å bruke.

 

Det kan gjøres ved at jeg tar en eksisterende presentasjon og forbedrer den,- side for side Rydding og vasking. Ser gjennom skrift, farger og former og gjør den finere.

En litt mer inngående måte er at jeg tar en eksisterende presentasjon og lager den på nytt, nesten fra bunen av. Ser igjennom tekst og skriver om dersom det trengs, bytter bilder, grafer og rammeverk slik at helheten blir gjennomtenkt og gjennomført.

Et klassisk scenario i en bedrift er at en bruker store ressurser på å forberede et tilbud med håp om salg. Mye penger går til intern jobbing og forberedelser + hotell, reise, representasjon, demoprodukter etc.

Til selve PowerPoint presentasjonen hvor tilbudet presenteres for kunde, brukes nesten ingenting, slev om det er i denne settingen du sitter nærmest beslutningstakeren.

Ring Tomm Erichsen, 41 44 82 42, så kan vi hjelpe deg med din presentasjon.

Referansene er jobber som jeg gjorde mens jeg var ansatt i Blank AS og Fundament Film.

FIKO_presentasjon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: